Férgek felfedve

Férgek felfedve

férgek felfedve

Tartalom Végül orvoshoz fordult, a vizsgálat pedig felfedte, hogy egy galandféreg ágyazódott az agyába. A Gerard nevű páciens agytörzse összetömörült, a koponyáján belüli nyomás pedig férgek felfedve megemelkedett férgek felfedve agyában felgyülemlett folyadéktól.

férgek felfedve

A szakértők szerint életveszélyes állapotban volt, ezért műtétet hajtottak végre rajta. Az MRI az operáció előtt egy cisztát mutatott ki az agyában, később pedig kiderült, hogy egy horgasfejű galandféregről van szó.

férgek felfedve

A parazita tíz éven át élt a férfi agyában. Az efféle élősködők általában szennyezett étel vagy víz elfogyásztásával kerülnek a szervezetbe.

férgek felfedve

A férgek a legtöbbször az ember gyomrában maradnak, csak ritka esetben jutnak el az agyba, illetve az izmokba. A fertőzés általában férgek felfedve marad, hiszen enyhe tüneteket produkál, vagy nem is jár tünetekkel. A Gerard agyában talált élősködő centiméteres volt.

férgek felfedve

Kép: iStock Az orvosok szerint a hasonló fertőzés megelőzhető az ételek megfelelő elkészítésével, a higiéniára pedig különösen oda kell figyelni az olyan, a paraziták által érintett országokban, mint Mexikóban és Indiában. További a témáról.

Kullancsok, bolhák, férgek a kutyákban és macskákban Account Options Gyász „A búcsú szó, mit nem mondtál el, elmaradt de szívünkben örökké velünk maradsz. Temetése Egyúttal köszönetet mondunk mindazoknak, akik gyászunkban bármely módon osztoznak.

Lehet, hogy érdekel