Parazita rafflesia,

Tudja, hogy melyik a földkerekség legnagyobb és legbüdösebb virága?

parazita rafflesia férgek elhízás kezelése

Származása, elterjedése[ szerkesztés ] Természetes élőhelye Délkelet-Ázsia, azon belül a Maláj-félszigetBorneó és Rafflesia. Erősen redukált feelépítése és génkészlete miatt rendszertani besorolása sokáig bizonytalan volt.

parazita rafflesia parazitákkal gyapjas erva

A nemzetségnek -ig 16 faját fedezték fel. Raflézia — az egyik legnagyobb virág a világon A növényvilág legnagyobb virágának átmérője körülbelül egy méter, tömege a 15 kg-ot is elérheti.

Rafflesia, mint parazita. Parazita növény

A kehely alján számos tüskeszerű nyúlvány meredezik. A virágnak öt, rafflesia barnás halvány foltokkal tarkított szirma van, melyek egy hatalmas kehelybe futnak össze.

parazita rafflesia sokféle pinworm

Ebben akár 6 liter víz rafflesia elfér. Életmódja, termőhelye[ szerkesztés parazita rafflesia Rafflesia a parazita más növényeken, jellemzően fákon élősködik.

Tudja, hogy melyik a földkerekség legnagyobb és legbüdösebb virága? Elter Tamás Szingapúr megalapítójának nevét viseli az óriás bűzvirág A rafléziák a földkerekség talán legfurcsább virágos növényei. A rafléziák a valódi kétszikűek csoportjába tartoznak, és a Rafflesiaceae családon belül önálló nemzetséget alkotnak. A Rafflesia genus Sir Stamford Raffles — brit államférfiról, Brit-Jáva kormányzójáról, és a világhírű délkelet-ázsiai városállam, a modern Szingapúr megalapítójáról kapta nevét.

Miután bimbója áttöri a gazdanövény kérgét, mintegy 10 hónap alatt nő káposztafej méretűre. Tudja, hogy melyik a földkerekség legnagyobb és legbüdösebb virága?

Rafflesia – Wikipédia

Néhány óra alatt a húsos szirmok kinyílnak, és a virág teljes pompájában ragyog. A virágban csak néhány napig gyönyörködhetünk.

parazita rafflesia torpesun féregtelenites

Az elpusztult virág nyálkás fekete foltot hagy maga után. Fontos információk.

Lehet, hogy érdekel