Kis drotfereg

Kis drotfereg

kis drotfereg

Megjelenésük, felépítésük[ szerkesztés ] Testük karcsú. Mélyen a torba süllyedő, lefelé hajló fejüket a mell álladzója betakarja.

Competition Secrets part 14. Method Feeder Tricks for Large Fish

A felső ajak jól fejlett, a 11 vagy 12 ízes csápok a szemek előtt erednek. Lábfejeik ötízűek.

  • Hogyan védekezhetünk a talajlakó pajorok, drótférgek ellen? - Növényvédelem - Növénydoktor
  • Kis drotféreg - Pattanóbogár-félék
  • Fej helminták
  • Kis drotfereg - AgrárUnió - Ébrednek a talajlakó kártevők
  • Mely puhatestűek paraziták
  • Kis drotfereg Méregtelenítés kiegészítők kábítószer teszt

Az elülső és a középső lábpár kis drotfereg nyitottak, a hátulsókat lemezszerű combfedők takarják. Lábaik olyan rövidek, hogy a hátára eső bogár, nem, illetve alig éri el velük a földet, ezért pattanókészülékével támaszkodik fel.

Ez hirtelen lökéssel a magasba veti a bogár testét, és az megperdülve a talpára esik vissza.

kis drotfereg

Ha ez elsőre nem sikerül, addig próbálkozik, amíg fáradozása sikerrel nem jár. A pattanókészülék miatt a bogár teste meglehetősen különös. A hatalmas izomzat a párnaszerűen domborodó előtorban foglal helyet.

Zsigó György Hogyan védekezhetünk a talajlakó pajorok, drótférgek ellen? A zöldségágyásokban gyakran felszaporodhatnak a drótférgek, a legyek és a cserebogarak lárvái. Bemutatjuk, hogy hogyan védekezhetünk ellenük vegyszermentesen illetve milyen növényvédő szerek használhatók ellenük az idei évben. Egyre több vetőmag kerül az ágyásokba és lassan a palántázások is beindulnak.

Ez a has két oldalán hátul rövid, a mellközép elülső szélén lévő bemélyedésbe szorosan belefekvő tüskével végződik. A készülék működtetéséhez a bogár, torát és testvégét erősen az aljzathoz feszítve, felemeli hátát, a melltő tüskéjét erővel a mellközép gödröcskéjének tövéhez nyomja, majd abba hirtelen becsúsztatja. Eközben szárnyfedőinek tövét erősen odaüti az aljzathoz, hogy az ellenlökés a magasba vesse.

Megjelenésük, felépítésük[ szerkesztés ] Testük karcsú.

Népiesen drótféregnek nevezett, hosszúra nyúlt, hengeres vagy kissé lapított, milyen helminták a klinikákon kitinizált lárváik kemény sárgás vagy barnás testéből hat rövid láb nő.

Felépítésük némileg a lisztbogáréhoz hasonló, de a fejük alakja és állása egészen más: a drótféreg feje lapított, a fejtetőn többnyire homorú, elülső széle fogacskázott.

Kis drotfereg, Navigációs menü

Felső ajka nincsen, alsó állkapcsának külső karéja kétízes, a belső pedig egyszerű. Utolsó potrohgyűrűje vagy kihegyesedik, vagy két tüskével végződik; ez a fajok lárváinak fontos határozó jegye.

Gazdasági veszélyt jelentő talajlakó kártevők Kis drotfereg Ébrednek a talajlakó kártevők Megjelenésük, felépítésük[ szerkesztés ] Testük karcsú. Mélyen a torba süllyedő, lefelé hajló fejüket a mell álladzója betakarja. A felső ajak jól fejlett, a 11 vagy 12 ízes csápok a szemek kis drotfereg erednek. Ébrednek a talajlakó kártevők Lábfejeik ötízűek. Az elülső és a középső lábpár csípői nyitottak, a hátulsókat lemezszerű combfedők takarják.

Többségük termőföldben vagy fakorhadékban él, és a legkülönbözőbb elhalt vagy élő növényi részekbe befurakodva eszi azokat. Többük a fák magvait, a kalapos gombákat, kerti növények húsos gyökerét vagy gumóját, fák és bokrok gyökérrügyét vagy gyökerét károsítja; a termesztett növényekben és a fiatal fenyőcsemetékben tetemes kárt okozhat.

kis drotfereg

Olyikuk megeszik a tetemeket, felfalja más rovarok lárváitsőt fajtársait is. Lárvaállapotuk elég hosszú, némely fajé akár öt évig is eltart. Többnyire élénk bábjuk csak rövid ideig pihen.

kis drotfereg

A növényevő imágók főként kis drotfereg, virágokon élnek. Áttelelnek, és tavasszal rakják le petéiket. Egyes, a trópusi Amerikában élő pattanóbogarak a szentjánosbogarakhoz hasonlóan világítanak a sötétben.

Lehet, hogy érdekel